Hoe mogen we u helpen?
02-01-2020

Moet ik medische kosten meeverzekeren in de reisverzekering?

Je zorgverzekering biedt een wereldwijde dekking, maar toch is het nog niet goed genoeg geregeld in alle gevallen. We leggen je graag uit hoe dat zit. 

Een reisverzekering afsluiten is aan te raden als je op vakantie gaat. Optioneel kun je ook de medische kosten meeverzekeren, maar is het ook noodzakelijk? In de zorgverzekering kun je  immers 100 procent van de buitenlandse zorgkosten meeverzekeren. 

Wat kun je van de zorgverzekering verwachten in het buitenland?

De zorgverzekering kun je ook in het buitenland op vertrouwen, maar er zijn uitzonderingen. Als de medische zorg in het buitenland duurder is dan in Nederland, kun je van de zorgverzekeraar wel een rekening krijgen voor een deel van de buitenlandse zorgkosten. De verzekeraar vergoedt namelijk de kosten tot het bedrag dat in Nederland gebruikelijk is. Een bepaalde medische behandeling kost bijvoorbeeld in Nederland 1.000 euro. Als je in het buitenland met spoed dezelfde medische behandeling nodig hebt, vergoedt de verzekeraar de kosten. De verzekeraar kan de vergoeding wel beperken tot 1.000 euro, dus tot de kosten die in Nederland gebruikelijk zijn. Het meerdere betaal je zelf.

Zo voorkom je dat je een aanvullende zorgverzekering moet afsluiten speciaal voor de medische kosten in het buitenland.​ 

De medische kosten in de reisverzekering meenemen

Het verzekeren van de buitenlandse zorgkosten is in de meeste reisverzekeringen optioneel. Als je in de zorgverzekering geen volledige dekking hebt, kun je het probleem ondervangen door het meeverzekeren van de medische kosten in de reisverzekering. Zo voorkom je dat je een aanvullende zorgverzekering moet afsluiten speciaal voor de medische kosten in het buitenland. 

Neem geen risico met het verzekeren van de medische zorg

De medische zorg in landen als de Verenigde Staten en Canada is duur in vergelijking met Nederland, maar ook in Europese landen kun je tegen hoge medische kosten aanlopen. Bijvoorbeeld in Spanje kun je voor spoedeisende zorg naar een privé kliniek worden gebracht. Hier liggen de kosten hoger dan in Nederland gebruikelijk is. Neem geen risico met het verzekeren van de zorg, kies dus voor een 100 procent dekking van de kosten. 

Waarom toch kiezen voor het verzekeren in de reisverzekering?

Ga je op wintersport om te skiën? Dan is er een extra reden om te kiezen voor het verzekeren van de medische kosten in de reisverzekering. Wist je dat kosten van een reddingsactie met een helikopter of als je via een reddingsbrigade van de piste wordt gehaald niet verzekerd zijn in de zorgverzekering? Ook niet met de aanvullende zorgverzekering. De reisverzekering met een ruime biedt uitkomst.

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens

Wat is het voordeel van hypotheek oversluiten?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente nu al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie