Hoe mogen we je helpen?

Caravanverzekering

Uw caravan is een kostbaar bezit dat u beter goed kunt verzekeren. Een caravanverzekering bestaat uit vier onderdelen:

  • de dekking tegen risico van wettelijke aansprakelijkheid;
  • een cascodekking voor schade aan uw eigen caravan, ongeacht de schuldvraag;
  • een cascodekking voor schade aan de voortent/aanbouw, ongeacht de schuldvraag;
  • een inboedelverzekering. Bij cascoschade geldt doorgaans een eigen risico. Diefstal van de gehele caravan is meestal alleen gedekt als aan speciale preventie-eisen is voldaan, zoals een disselslot en/of een wielklem.
  • De premie wordt berekend aan de hand van een percentage van het verzekerd bedrag (meestal de nieuwwaarde) van de caravan en de inboedel. De premie valt goedkoper uit naarmate u een hoger eigen risico neemt.
  • Er zijn verschillende soorten cascoverzekeringen mogelijk. Bij veel maatschappijen kunt u kiezen uit een beperkte en een uitgebreide dekking. Het belangrijkste verschil is de nieuwwaardeperiode. Bij een beperkte verzekering is dat een jaar, bij een uitgebreide dekking vier tot vijf jaar. Daarna geldt de dagwaarde. De inboedel is vaak tegen nieuwwaarde verzekerd, maar reisbagage wordt meestal uitdrukkelijk van de dekking uitgesloten. De verzekering is bedoeld voor particulier en recreatief gebruikte caravans. Voor zakelijk of permanent gebruik gelden afwijkende voorwaarden. Ook voor stacaravans zijn andere verzekeringsvormen van kracht, waarbij dan ook bijgebouwtjes en tuinaanleg kunnen worden meeverzekerd.