Hoe mogen we je helpen?

Lijfrentepremie en fiscale voordelen

Ben je op zoek naar slimme manieren om voor je pensioen te sparen?
Het investeren in lijfrentepremie is een uitstekende keuze om jouw pensioeninkomen aan te vullen en te profiteren van fiscale voordelen. Wij staan voor je klaar om je te helpen bij het ontdekken van de mogelijkheden van lijfrentes en de bijbehorende belastingregels.

Wat is lijfrentepremie?

Lijfrentepremie is het bedrag dat je stort in een persoonlijk pensioenspaarproduct die jou helpt bij het opbouwen van een aanvullend pensioen. Deze premies kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. Het betekent dat ze jouw belastbare inkomen verlagen en je helpen belasting te besparen.
Gelijktijdig spaar je zo een aantrekkelijk kapitaal bij elkaar, dat je vanaf jouw pensioendatum weer stapsgewijs kunt opnemen om jouw pensioeninkomen aan te vullen. Maar dan tegen een (doorgaans) lager belastingtarief. 

Hoe profiteer je van de fiscale aftrek?

De mogelijkheid om jouw lijfrentepremie fiscaal af te trekken hangt af van jouw 'jaarruimte'. Dit is het maximale bedrag dat je elk jaar belastingvrij mag sparen voor jouw pensioen. Het berekenen van je jaarruimte kan ingewikkeld zijn, maar de Belastingdienst biedt handige hulpmiddelen om dit te vereenvoudigen.

Gebruik de hulpmiddelen van de Belastingdienst

Op de website van de Belastingdienst vind je de Rekenhulp Lijfrente, een actuele en eenvoudige tool om jouw jaarruimte te berekenen. Door jouw gegevens in te voeren, krijg je snel inzicht in hoeveel je fiscaal gunstig kunt inleggen in jouw lijfrente.

Persoonlijk advies in Den Haag

Elke financiële situatie is anders, en daarom is persoonlijk advies ontzettend belangrijk. Kom langs voor een consult bij Eijgendaal & van Romondt B.V., waar we jouw unieke situatie kunnen bespreken en de beste strategie voor jouw pensioensparen kunnen bepalen. Samen zorgen we ervoor dat je optimaal profiteert van de fiscale voordelen van lijfrentepremies.

Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie