Hoe mogen we je helpen?

Verduurzamen om te besparen

Het afgelopen jaar is de energieprijs met ruim 82% gestegen (CBS). Een energierekening van € 750, in het derde kwartaal van 2022, was helaas geen uitzondering meer. Daarom is het belangrijker dan ooit om je woning te verduurzamen om vervolgens te kunnen besparen. Als jouw financieel onafhankelijk adviseur kijken wij graag naar de opties om dit voor jou financieel mogelijk te maken, rekening houdende met jouw situatie en wensen. Voor de uitvoering werken wij samen met Susteen, welke woningverbeterplannen maakt én uitvoert. Dit zorgt ervoor dat jij je in 2023 geen zorgen meer hoeft te maken over je energierekening.

Manieren om je huis te kunnen verduurzamen

Er zijn een aantal manieren waarmee jij jouw woning kunt verduurzamen en waarbij je op korte termijn kunt besparen op de energierekening. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: zonnepanelen, vloerisolatie, duurzame CV-ketel, spouwmuur- en dakisolatie. Deze duurzame oplossingen vragen om een flinke investering, daarom is het handig om eerst met een financieel adviseur te praten over de verschillende mogelijkheden en voordelen van het verduurzamen.

Voordelen verduurzamen

Ondanks het feit dat de maatregelen om een investering vragen, zal het rendement in de toekomst duizenden euro’s aan besparing opleveren. Laten we het verduidelijken met een voorbeeld:

Tip: Je mag door te verduurzamen voor de meeste verduurzamingsmaatregelen meer lenen dan zonder verduurzaming (106% van de verkoopwaarde i.p.v.100%). Je wens om te verduurzamen hoeft dus niet ten koste te gaan van andere wensen. 

Met de verduurzaming verhoog je de waarde van je huis, aangezien het steeds vaker een bepalende factor wordt voor kopers. Omdat je minder hoeft te stoken, zullen je maandlasten direct gaan dalen. Doordat de prijzen van gas en stroom het afgelopen jaar fors zijn gestegen, vormt dit een belangrijk aandachtspunt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vul onderstaande je gegevens bij ons in om de aanvraag voor een Energieadvies op te starten òf maak via het contactformulier onderaan deze pagina een vrijblijvende afspraak met één van onze financiële adviseurs en we kunnen aan de slag. 

  1. Allereerst kijken we naar je situatie en wensen.
  2. Vervolgens koppelen we dit aan een energieadvies, via onze partner Susteen. Deze hebben als doel iedereen een duurzame woning te kunnen bieden, maar wel haalbaar en betaalbaar. 
  3. Met onze up-to-date kennis over wet- en regelgeving en als onafhankelijk adviseur kunnen wij vervolgens het financiële plaatje voor je schetsen en de investering mogelijk maken.
  4. Susteen zorgt vervolgens voor de uitvoering, zodat je er snel kunt gaan besparen op je energierekening.

Aan de slag!

 

Maak een vrijblijvende afspraak

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek met één van onze financiële adviseurs via het onderstaande contactformulier. We helpen je graag verder op weg naar een duurzamer huis.