Hoe mogen we je helpen?

Corona spelbreker voor de wintersport?

Op de lange latten in een winters landschap, gezellig lunchen bij een berghut om vervolgens de après-ski in te duiken. De wintersportvakantie is niet meer weg te denken bij veel Nederlanders. Jaarlijks verplaatsen we ons naar Oostenrijk, Italië, Zwitserland of Frankrijk voor een tochtje in de sneeuw.

Een nieuw seizoen staat voor de deur, maar Corona is helaas al voor vele mensen een spelbreker. Is het nog verstandig om te gaan, kan ik gemakkelijk annuleren, ben ik wel goed verzekerd?

​We hebben voor je in dit artikel een aantal zaken op een rij gezet om te overwegen, voordat je op wintersport gaat.

Corona &  maatregelen

Het Corona-virus blijft helaas nog ongrijpbaar waardoor de maatregelen doorlopend veranderen. Daarom adviseren we om voor je vertrek het nieuws goed in de gaten te houden.

De reisverzekering tot op heden: mits de reiscode op het moment van vertrek groen of geel (en soms ook oranje) is, geeft de reisverzekering dekking voor COVID-19 gerelateerde schade. Voor een actueel overzicht kan je de volgende pagina bezoeken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/welke-landen-hebben-welke-kleurcode.

'Een gewaarschuwd mens telt voor twee.'

Per land en verzekeraar zitten er verschillen in welke risico's er afgedekt zijn met een verzekering. Laat je daarom goed adviseren, door ons als je tussenpersoon of je verzekeraar, alvorens je op wintersport gaat. 

Besparen op je verzekeringen voor je vakantie
Helaas ervaren we jaarlijks dat er regelmatig klanten voortijdig terugkomen, omdat ze een ongeluk hebben gehad of er iets is gebeurd waarvoor ze helaas niet goed verzekerd zijn. Om het wat gemakkelijker voor je te maken, vind je hier een lijstje wat handig is om goed te checken voor je op reis gaat:

Verzekeringen - check

  • Zorgverzekering met buitenland dekking
  • Autoverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Reisverzekering
  • Sportuitrusting verzekering
  • Gezinsongevallen verzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering

En

  • Zorg ervoor dat je de goede documenten meeneemt op reis
  • Contactgegevens alarmcentrale reisverzekering in je telefoon en op papier voor als je juist je telefoon verloren bent.
  • Wist je dat een geldig ID-bewijs altijd verplicht is? Neem daarom altijd je ID-kaart/paspoort mee de piste op!

Mocht het allemaal mogelijk zijn.

Fijne wintersportvakantie!


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 30-11-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie